Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
21-02-2015, 00:12
[s5] kilka propozycji na nową rundę
Autor Wiadomość
Conny 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: Conny
Level: 65
Świat: 6
Wysłany: 09-10-2013, 23:18   [s5] kilka propozycji na nową rundę

Witam,
ostatnio tak myśląc o kilku aspektach świata pvp doszedłem do wniosku że przydałby się znaczące zmiany jeżeli chodzi o kolejne rundy. Na razie nic nie wiadomo na jakich zasadach odbędzie się runda 7 ale myślę że wielu graczy będzie za tym aby kontynuować zmagania na coraz wyższym lv, więc tak:

Jeżeli chodzi o mape
- przerobienie trochę mapy istniejącej podzielenie ją na sektory (tak jak teraz) bądź łatwa w zrobieniu mapa w stylu areny (informacje niżej) mianowicie zauważyłem fakt że zniknięcie bossów itd. dalej nie daje w sumie równych szans głównie chodzi mi o końcową część mapy a mianowicie Folhord -> Oasis. Przykładowo robimy "nalot" na folhord atakujemy graczy którzy najbardziej odpowiadają naszym statystyką i uciekamy poprzez przejście do Oasis gdzie jest również możliwość chowania się gdzieś koło Devos przeczekać te 15 minut i schować się nawet antykiem do miasta. Według mnie b. dobrym pomysłem było by wprowadzenie "strażników miast" jeżeli chcemy przejść do kolejnego miasta walczymy ze strażnikiem. Po podniesieniu ograniczeń poziomu nastąpiłoby automatyczne przekierowanie do walki ze strażnikiem. Ogólnie chodzi o stworzenie zamkniętego pola do walk.

- bądź stworzenie nowej mapy na zasadzie areny tzn. pole 8x8 lub 9x9. Po zwiększeniu ograniczeń poziomu automatycznie zostały by postacie przekierowywane na wyższy poziom areny ma to na celu uzyskanie identycznych efektów jak wyżej wypisałem.

Złoto
- Ciągły problem ze złotem występuje co rundę dlatego wpadłem na pomysł aby na początku ze względu na problemy magów jeżeli chodzi o gem który trzeba nabijać od przykładowo ognia 1* do 5* aby móc przejść coraz to kolejne miasta zwiększenie startowej ilości złota do przykładowo 1-2 m, bądź wprowadzenie wszystkich gemów dla magów od 1 miasta za 1G (oczywiście w zależności od poziomu startowego).

- problemy z zakupieniem co chwila zmieniającego się ekwipunku po podwyższeniu ograniczeń poziomu. Według mnie b. dobrym pomysłem jeżeli pomysł ze strażnikami doszedłby do realizacji losowe zdobywanie eq na zwiększający się poziom po pokonaniu strażnika oraz przy każdej bramie postawienie skrzynki ze złotem (30-40% szacowanego kosztu ekwipunku w sklepie). Oczywiście już zakup eliksirów zdobywanie na nie złota będzie indywidualną sprawą każdego. Bądź tak jak Chaos wspomniał w temacie https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?t=37490 o kupnie ekwipunku za 1G bądź chociaż zmniejszenie o połowę ceny.

Na wszelkie powstałe pytania będę się starał sukcesywnie odpowiadać i wyjaśniać jakiekolwiek nie jasności.

Chaos 
Użytkownik

Profesja: Mag
Nick: Chaos rank
Level: 20
Wysłany: 10-10-2013, 00:03   

pomysł ze strażnikiem bardzo ciekawy

Lilium 
Użytkownik

Nick: plateau
Level: 1
Świat: 5
Wysłany: 10-10-2013, 13:44   

Jestem za.

Klen 
Użytkownik

Nick: Szalony39
Level: 11
Wysłany: 11-10-2013, 06:17   

Jestem na tak fajnie będzie że strażnikami ale admini mają za mało czasu na zrobienie tego i napewno tego nie zrobią :) ale jestem na tak bo fajny pomysł :)

arab z 52 
Użytkownik

Nick: arab z 52
Level: 146
Wysłany: 11-10-2013, 11:25   

Ciekawy pomysł, wątpię żeby został zrealizowany a szkoda

Conny 
Użytkownik

Wysłany: 11-10-2013, 15:38   

Cieszę się że podoba wam się pomysł poczekamy na odpowiedź ze strony administracji.

Arthes0 
Użytkownik

Nick: Arthes
Level: 180
Wysłany: 12-10-2013, 11:26   

noo tłumy się wypowiedziały :)

Tomi
Prawie Admin

Świat: 1+2+4
Wysłany: 20-10-2013, 00:34   

Obecny układ mapki można uznać za sektory.
Sektor musi być na tyle duży, aby powkładać potwory do expienia z wielu map ze zwykłego świata ( i tak teraz jest ułamek terenu jaki był dostępny przed zmianami).
Strażnik to funkcjonalnie nic innego jak obecna blokada poziomowa pomiędzy sektorami.
W silniku gry nie ma możliwości uruchomienia walki/przeniesienia gracza z automatu po wbiciu lv.
Nie będzie wszystkiego po 1G

Conny 
Użytkownik

Wysłany: 20-10-2013, 16:43   

a opcja skrzynek?
Strażnik ma na celu trochę pomocy w zdobywaniu EQ na wyższe lv.

Tomi
Prawie Admin

Wysłany: 20-10-2013, 20:02   

Conny napisał/a:
a opcja skrzynek?

Ostatecznie przy przejściu z miasta do miasta (gdy nas przenosi do nowego sektora) mogę dać jakieś nagrody goldowe.

Devorels 
Użytkownik

Nick: Synd
Level: 140
Świat: 3
Wysłany: 20-10-2013, 21:00   

Tzn ile ?

k4meleon619 
Użytkownik

Nick: FrosT
Level: 30
Wysłany: 20-10-2013, 21:27   

Oby solidne nagrody ! i eq min 50% tansze :-)

Devorels 
Użytkownik

Nick: Synd
Level: 140
Świat: 3
Wysłany: 21-10-2013, 09:59   

a nie lepiej za wbicie lv dostaje się np 3kk ?

Conny 
Użytkownik

Wysłany: 22-10-2013, 06:23   

Tomi napisał/a:
Conny napisał/a:
a opcja skrzynek?

Ostatecznie przy przejściu z miasta do miasta (gdy nas przenosi do nowego sektora) mogę dać jakieś nagrody goldowe.

Ok, dzięki na pewno się przydadzą i chociaż trochę rozwiąże to problem z goldem :-)

Tomi
Prawie Admin

Wysłany: 22-10-2013, 21:34   

tyle, że w tej rundzie to całe jedno przejście z miasta do miasta będzie (nie licząc tych wcześniejszych, co tylko się przez nie spaceruje).

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi