Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:39
Umagicznianie przedmiotów
Autor Wiadomość
Kolorek 
Użytkownik

Wysłany: 23-03-2009, 21:10   

dobry pomysł g:>
Tylko żeby niezbyt dużego lvl bo wtedy by każdy zbankrutował :-)
Temat jest ciekawy moim zdaniem.
Ale będzie ciężko wtedy z n00bstatami :/
Jeśli będą takie ziomki z pr0 eq z + 9 to nie da rady ich pokonać :/
W tym jest cały minus
Ostatnio zmieniony przez Kolorek 23-03-2009, 21:21, w całości zmieniany 1 raz  

Nave 
Użytkownik

Nick: Nave
Level: 29
Wysłany: 23-03-2009, 21:15   

ale to i tak nie jest potrzebne bo masz roznego rodzaju uzbrojenie , uzbrojenie chroniace cie bardziej przed atakami magicznymi lub fizycznymi , oto w tym wlasnie chodzi zebys glowkowal jak dobrac staty i uzbrojenie na danego bossa oraz tego z ktorym bedziesz musial walczyc po tym ktorego obecnie musisz pokonac

Nanek 
Użytkownik

Level: 1
Wysłany: 23-03-2009, 22:03   

Nave, to uzbrojenie daje tyle ile mój kot napłakał...
Pomysł oceniam na jako/tako ale jest pewien minus mianowicie na pvp będzie gra na wytrzymanie ciosu przeciwnika. Większe hp, mniejsza waga układania na reszte. To byłby problem nie? I jest następnu problem... Noobstaty. Każdy może ułożyć staty "5 w to, 5 w tamto." a jak bd. więcej w hp to bd mniej noobstatów? Właśnie mniej będzie sie liczyło rozdanie w inne statystyki...

No nie jestem pewien

Awards

BloodStream 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Level: 174
Wysłany: 24-03-2009, 08:35   

Nanek napisał/a:
Nave, to uzbrojenie daje tyle ile mój kot napłakał...
Pomysł oceniam na jako/tako ale jest pewien minus mianowicie na pvp będzie gra na wytrzymanie ciosu przeciwnika. Większe hp, mniejsza waga układania na reszte. To byłby problem nie? I jest następnu problem... Noobstaty. Każdy może ułożyć staty "5 w to, 5 w tamto." a jak bd. więcej w hp to bd mniej noobstatów? Właśnie mniej będzie sie liczyło rozdanie w inne statystyki...

No nie jestem pewien

Większość uzbrojenia służy jednak do obrony (zbroja, tarcza, hełm i buty). Do ataku służy tylko broń, czasami pierścień. Nie widzę przeszkód, żeby ułożyć to w ten sposób, by korzyści defensywne równoważyły albo nawet przewyższały korzysci ofensywne.

Dzisiaj jest pierwszy dzień reszty Twojego życia :-)

Szymon XI 
Użytkownik

Profesja: Mag
Level: 1
Wysłany: 04-04-2009, 17:13   

a skąd by się brały te +1 +2 +4 ?????? potrzebny by byłm jeszcze kowal w karczmie albo w mieście. a te +1,2,4 by wypadały może z potworów lub bossów

3t3r 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Level: 70
Wysłany: 22-04-2009, 14:04   

można by zrobić tak że ulepszyć można każdy przedmiot i każdy poziom zwiększa każdą właściwość przedmiotu o 1 % (atak, szczescie, szybkosc, uniki, "niecelnosc" itd.
w dodatku można by zrobić tak że na początku ma sie 100 % szans że poziom się podniesie, z każdym poziomem szansa maleje o 10 % aż to maksymalnego poziomu +10 , wtedy niemożliwe byłoby podniesienie poziomu przedmiotu. Wraz z poziomem broni, lub innego uzbrojenia zwiekszałby sie wymagany poziom który jest wymagany zeby ja zalozyc

mogłyby to być jakiś przedmiot który dajmy ma 0,01 %szans na to że wypadnie z potwora lub bardzo drogi kowal czy coś takiego/nagroda za quest

Wg mnie przyciągnęło by to do MFO wiele osób znudzonych obecną monotonnością.
Sam przeszedłem całą fabułę i mam wszystko co można w MFO mieć i nie gram już od ponad pół roku, a to by mnie na nowo przyciągnęło

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi